Preparate fito


  Preparate terapeutice din flori de salcâm 

  Din florile salcâmului putem prepara nu doar un ceai aromat și plăcut la gust, ci și diferite deserturi, precum clătite, gogoși sau șerbet. 
 
  Pulbere de flori de salcâm 
 Se macină fin florile de salcâm uscate, folosind rânița de cafea. Se ia de regulă câte 1 vârf de linguriță de pulbere, de 2 ori pe zi, cu suc de fructe, sirop natural sau puțină miere. 
 
  Ceai de salcâm 
  Se prepară prin infuzarea a 2 linguri de flori de salcâm uscate și mărunțite într-o cană cu apă clocotită, jumătate de oră. Se strecoară și se bea cu miere. Se beau câte 1-2 căni pe zi. 
  Se poate face în acest sens o cură de 1 lună de zile. Cei care suferă de afecțiuni ale stomacului trebuie să bea acest ceai călduț. 
  Ceaiul de salcâm poate fi folosit și pentru băi generale. Pentru reducerea tensiunii nervoase și a încordării, se pot folosi 2 mâini de flori de salcâm la o cadă cu apă fierbinte. 
 
  Pastă din floare de salcâm 
  Se iau zece linguri de floare de salcâm uscate şi măcinate bine. Se amesteca cu aproximativ cinci linguriţe de miere până se obţine o pastă pe care o puteţi consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingură în fiecare dimineaţă înainte de micul-dejun. 
 
  Tinctură de salcam 
  Se pun 20 de grame de flori de salcâm uscate și mărunțite la macerat cu 100 ml de alcool alimentar natural, și se lasă la macerat 10 zile, agitând preparatul de 3-4 ori pe zi. 
  La final, tinctura se strecoară printr-un tifon, și se mai lasă 6 zile la frigider, la decantat. Se strecoară din nou partea limpede și se păstrează în sticluțe închise la culoare, cu un dop picurător. 
 Tinctura de flori de salcâm se poate păstra fără probleme 2 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu