Tratamente naturiste

   Tratamente cu flori de salcam 

    1. Afecțiuni respiratorii: 
  • Astm bronișc, bronșită 
  • Laringită, faringită, traheită 
  • Pneumonie Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, cu miere sau se iau câte 30 de picături de tinctură de salcâm, de 2-3 ori pe zi, cu o cană de ceai de tei. 
   2. Afecțiuni dentare 
  • Nevralgii dentare 
  • Paradontoză Se face gargară cu ceai de flori de salcâm, după fiecare masă a zilei. 
   3. Afecţiunile digestive
  Sunt din ce în ce mai frecvente datorită unui stil de viaţă nesănătos, a unei diete neechilibrate şi a stresului pe care trebuie să îl gestionăm zi de zi. 
  Floarea de salcâm are proprietăţi miraculoase şi calmează în câteva minute durerile gastrice. 
  În tratamentul de lungă durată, trebuie consumată câte o linguriţă cu pulbere de flori de salcâm înainte de fiecare masă, pentru gastrite şi ulcer. puteţi prepara o infuzie de flori de salcâm, turnând circa 200 de mililitri de apă fierbinte, clocotită peste o linguriţă de flori de salcâm uscate. Acoperiţi ceaşca timp de 5-10 minute, strecuraţi şi beţi lichidul obţinut. 
  Sunt atenuate durerile în ulcerul gastric şi duodenal, în gastralgii hiperclorhidrice, reflux gastro-esofagian, indigestii după mese copioase cu alimente grase, în insuficienţă hepatică, crampe abdominale 
  • Gastrită 
  • Ulcer gastric 
  • Colici sau spasme digestive 
  • Diaree sau constipație Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, cu miere sau se iau câte 30 de picături de tinctură de salcâm, de 2-3 ori pe zi, cu o cană de ceai de gălbenele. 
  4. Reumatism  
  • Artroză 
  • Gonartroză 
  • Spondiloză 
  Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, cu miere sau se iau câte 30 de picături de tinctură de salcâm, de 2-3 ori pe zi, cu o cană de ceai de salcie. Tratamentul se face 5-10 zile, în funcție de gravitatea bolii. Dacă boala este cronică, tratamentul se face o lună de zile. 
   5. Insomnii 
  Fie că faceţi o cură cu infuzie de floare de salcâm timp de o lună sau consumaţi floarea de salcâm proaspătă, amestecată cu două-trei linguriţe de miere, sau o adăugaţi în salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei. 
  Salata-somnifera se prepară din două mere, trei linguri de flori de salcâm, două linguriţe de miere de salcâm şi cinci-şase linguri de apă plată. Se rad merele, se adaugă mierea, apoi se desprind florile de salcâm de pe tija plantei şi se amestecă în această compoziţie. Ultimul ingredient, apa plată, încălzită puţin, se toarnă în salată şi se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn sau de sticlă, pentru a evita oxidarea compoziţiei. 
  O salată de acest fel se consumă zilnic, timp de o lună. La micul dejun se iau două linguri de flori de salcâm amestecate cu două linguriţe de miere. 
  Persoanele care se confruntă cu tulburări de somn trebuie să-şi facă provizii de flori proaspete de salcâm, pe care să le păstreze în congelator, în pungi de hârtie, apoi învelite în plastic. 
  Cei care au probleme frecvente de somn vor consuma flori de salcâm amestecate cu miere, timp de o lună. 
  6. Antidepresie  
  In stările depresive, infuziile inlocuiesc total apa. 
  Terapia cu infuzii preparate din flori uscate de salcâm (o lingură de flori la 200 ml de apa), înlocuind total apa, într-o cură de trei săptămâni, este un remediu dovedit
   7. Tusea convulsivă 
  Se beau zilnic câte două-trei căni de infuzie călduţă, preparată din flori de salcâm, îndulcită cu miere polifloră sau de salcâm, aceasta din urmă având şi efecte emoliente.
   8. Boli genitale   
  In cazul afecţiunilor genitale precum vaginita şi candidoza se fac băi de şezut cu apă caldă (în 10 litri se adaugă 30 de picături de tinctură de salcâm). 
  Tratamentul trebuie urmat cel puţin zece seri la rând. 
  9. Ceai pentru slăbit  
  Ca tratament adjuvant în curele de slăbire, se poate urma o cură de o lună de zile cu ceai de salcam cate 2 căni, de 2 ori pe zi, după masă. 
  La fel de bună este pulberea de salcâm cate 1 linguriță de 2 ori pe zi 
  Precautii: Inainte de a incepe o cură cu floare de salcâm, trebuie să respectaţi întocmai indicaţiile unui fitoterapeut. 
  Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele alergice la floarea de salcâm şi copiii mici trebuie să se ferească să consume floare de salcâm deoarece le pot afecta starea de sănătate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu